Hope Pro II and 20mm Maxle Lite axle problems

Home Forum Bike Forum Hope Pro II and 20mm Maxle Lite axle problems

Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)
  • Hope Pro II and 20mm Maxle Lite axle problems
  • legend
    Member

    Sounds like worn out bearings. How old is the hub?

    Premier Icon Paceman
    Subscriber

    The hub is 11 months old.

    Premier Icon Simon
    Subscriber

    I’d try some new bearings.

    Holyzeus
    Member

    Does sound like bearings , mine last around that length of time

    Premier Icon Paceman
    Subscriber

    I’m running my 20mm Maxle Lite Rock Shox Reba’s with a 2012 Hope Pro II Evo / Stan’s Crest Front wheel, and Hope 20mm adaptor spacers. They’ve been fine until the last few weeks when a small amount of side to side wheel play has developed despite the Maxle being done up tightly. I’ve tried greasing the adaptor / bearing / axle contact points etc, and adjusted the Maxle QR to make it tighter. This helped slightly but has not silved the problem.

    Any ideas??

    Thanks in advance,

    Paceman

    A mate had this, pro2 original version and pike 302 iirc. As smooth as the wheel and the bearings seemed to be (apart from the side to side wobble), when he changed them for new ones it stopped. Seemed a bit premature to blame his newish bearings at the time, as the wheel didn’t feel as bad as a back one does when bearings are going, but it certainly worked. A couple of threads about it a few years back but seems to be getting harder to find them…

Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)

The topic ‘Hope Pro II and 20mm Maxle Lite axle problems’ is closed to new replies.